Burn out herstelperiode | Hoe lang duurt een burn-out?

21 december 2018

burn out herstelperiode, klok, herstellen van burn outBURN OUT HERSTELPERIODE – Hoelang duurt een burn out? En hoe kun je het beste herstellen van een burn-out? Sommige mensen hebben binnen enkele maanden weer meer energie. En bij de ander duurt het herstel van een burn-out véél langer.

 

Ik ben Lieke Meertens en jaren geleden kreeg ik een stevige burn-out. Met alles erop en eraan. Veel piekeren, veel angsten en vooral héél veel moeheid. Wat was dat frustrerend zeg! Terwijl het leventje van mijn vrienden lekker doorging, lag ik voornamelijk thuis op de bank.

Ik was al blij als het me lukte om boodschappen te doen!

Herken je dat?

Inmiddels ondersteun ik anderen bij het herstel van hun burn-out. Mensen krijgen hun energie en levenslust weer terug! Wat is dat fijn om te zien.

Om mensen te begeleiden om sneller te herstellen van hun burn-out, maakte ik de gratis videoserie Krachtig uit je burn-out. Hierin vertel ik wat de belangrijkste stap is om te zetten bij een burn-out. Ook leg ik uit wat er vaak misgaat in therapie en hoe jij dit kan voorkomen. En ik deel veel tips om meer energie te krijgen.

Deelnemers over deze gratis videoserie:

‘Dankjewel voor de video’s. Wat een herkenning!’ 

‘Ik zie nu heel duidelijk waarom ik niet sneller herstelde van mijn burn-out’ 

‘Het mooie is dat bij jou HOOFD, HART en LIJF allemaal aan bod komen. Het valt allemaal samen’ 

‘Wat leg je het fijn uit zeg. Heel herkenbaar’

‘Je hebt me echt aan het denken gezet. Ik kan niet wachten om deel 2 te bekijken’  

 

Inschrijven is gratis. Je krijgt deel 1 direct in je inbox.

GRATIS 3-delige VIDEOTRAINING
Krachtig uit je burn-out.
dit veld niet invullen s.v.p.

 

Een burn-out van twee jaar

Bij mij duurde mijn burn-out ruim twee jaar. Dat zeg ik niet om je af te schrikken, want gelukkig kan het echt een stuk sneller! Maar hoe kan het dat een burn-out bij sommige mensen zo lang duurt?

Je kunt het vergelijken met schulden hebben bij een bank. De ene persoon staat € 100 in het rood. De ander staat € 1000 in het rood. Allebei hebben ze méér geld uitgegeven dan ze eigenlijk hadden. Maar bij de een kost het meer tijd om weer uit de schulden te komen.

Zo is het ook bij een burn-out. Je hebt meer energie uitgegeven dan je eigenlijk tot je beschikking had. Je bent doorgegaan op een soort reserve-tank.

Vaak kunnen we vanuit adrenaline toch nog een tijdje doorgaan. Pas als jouw lijf in ruststand komt, ga je voelen dat je héél erg moe bent. En dat je teveel energie hebt uitgegeven.

 

Ook piekeren kost energie

Energie uitgeven hoeft niet per se te betekenen dat je 60 uur per week hebt gewerkt, of dat je zwaar lichamelijk werk hebt verricht.

Ook piekeren kost veel energie. Of privé-problemen. Misschien vind je het lastig om nee te zeggen tegen anderen. Of je leeft niet echt vanuit je hart. Dit kost allemaal veel energie. Vaak zónder dat je het op dat moment doorhebt.

Burn out herstelperiode

Ben je jarenlang over jouw grenzen gegaan? Of is het pas iets van het afgelopen jaar? In dat laatste geval zal jouw burn-out minder lang duren.

Er zijn mensen die binnen 3 tot 6 maanden weer volop op de rit zijn en energie voelen. Natuurlijk liggen terugvallen ook dan altijd op de loer.  Maar bij een ander deel van de mensen duurt de burn-out een stuk langer en kan het een jaar of zelfs twee jaar duren. Als jij jarenlang over jouw grenzen bent gegaan, heeft jouw lijf tijd nodig om bij te komen en uit te rusten.

Daarnaast heeft jouw geest ook behoefte aan veranderingen. Het is belangrijk dat jij jouw oude patronen leert doorzien en dat je gezondere keuzes gaat maken voor jezelf.

Je gaat jezelf als het ware ‘herprogrammeren’ en dat kost tijd. Bij de een kost dat meer tijd dan bij de ander. Maar gelukkig kun je daar goede hulp bij krijgen.

 

 

Herstellen van jouw burn-out

Wat nu voor jou het meest belangrijke is: hoe kun je het beste herstellen van jouw burn-out? Daar heb ik een gratis videoserie over gemaakt.

Want het is natuurlijk belangrijk dat jij de juiste hulp krijgt bij jouw burn-out. Hierdoor krijg jij sneller jouw energie terug.  En zo wordt de burn out herstelperiode een stuk korter!

In deze gratis videoserie vertel ik wat de eerste stap is om te zetten bij een burn-out. Ook laat ik zien wat er vaak misgaat tijdens de behandeling van een burn-out. En ik geef je tips om te herstellen van jouw burn-out. Schrijf je nu GRATIS in en ontvang de eerste video direct in je inbox.

GRATIS 3-delige VIDEOTRAINING
Krachtig uit je burn-out.
dit veld niet invullen s.v.p.

Deelnemers over deze gratis videoserie:

‘Dankjewel voor de video’s. Wat een herkenning!’ 

‘Ik zie nu heel duidelijk waarom ik niet sneller herstelde van mijn burn-out’ 

‘Het mooie is dat bij jou HOOFD, HART en LIJF allemaal aan bod komen. Het valt allemaal samen’ 

‘Wat leg je het fijn uit zeg. Heel herkenbaar’

‘Je hebt me echt aan het denken gezet. Ik kan niet wachten om deel 2 te bekijken’  

 

Ik ben Lieke Meertens en ik ondersteun bij het herstellen van een burn-out. Dat doe ik met de online training Balance & Energy. Daarnaast ben ik de oprichter van Be Blissed.nl. Hierop deel ik veel informatie om meer innerlijke rust en energie te krijgen. Ik geloof in een holistische benadering en kijk naar hoofd, lijf én hart.

5 Comments. Leave new

Beste Lieke,

Ik ga mij zodadelijk inschrijven voor de video serie, en ik hoop van harte dat u mij zou kunnen helpen, al zijn het maar kleine stapjes.

Ik zit sinds begin december 2019 thuis in de ziektewet, nadat ik helaas al een aantal maanden zeer zwaar over mijn grenzen gegaan ben, zoniet jaren al lichter grenzen genegeerd heb.

Helaas is dit nu de 3e maal dat ik overspannen thuis kom te zitten in 10 jaar tijd, de eerste maal duurde maarlieft 2 jaar! De 2e was ik binnen 1 maand weer halve dagen aan het werk, en binnen 3 maand fulltime, echter deze keer zit ik al een maand thuis, en zijn ondanks een maand rust mijn klachten verergerd, en is iets simpels als een tijdschrift lezen, een programma kijken, of even naar de supermarkt al te veel van het goede.

2 weken terug ben ik bij de bedrijfsarts geweest, en zijn conclusie is dat ik vanaf deze week eigenlijk weer 50% aan het werk zou moeten, maar zoals je wellicht al ziet aankomen zit werk er sowieso nog niet in.

Hoe kan ik het beste omgaan met de extra stress die dit met zich meebrengt?
En hoe kan ik uberhaupt het beste met de bedrijfsarts omgaan, en duidelijk krijgen dat het echt op is en niet meer gaat.
Volgende week kan ik eindelijk terecht bij de praktijkbegeleider van de huisarts, en van daaruit hoop ik natuurlijk weer stappen te maken, maar ik begin het langzamerhand somber in te zien.

Alvast hartelijk bedankt voor je reactie!

Beantwoorden
liekemeertens
8 januari 2020 20:06

Heey Pascal,
Omgaan met je werkgever en/of bedrijfsarts kan inderdaad een extra bron van stress worden. En dat wil je natuurlijk helemaal niet.
ik heb hier een video over opgenomen met allerlei tips. Hopelijk helpt deze video jou verder. Je kunt deze hier bekijken:

Beantwoorden

Heb graag hulp aub

Beantwoorden
liekemeertens
19 december 2019 14:50

Heey Lydie,
In mijn gratis videoserie geef ik meer tips om met een burn-out om te gaan. Inschrijven daarvoor kan via: herstellenvanburnout.nl/gratis
En verder is het altijd goed om een gesprek met de huisarts aan te vragen. Die kan jou hopelijk doorverwijzen naar de juiste hulpverleners. Heel veel sterkte!
Liefs Lieke

Beantwoorden

Ben benieuwd heb twee mindervalide kinderen altijd tuis heb alles jaren moeten regelen voorlater 4 jaar alles is gedaan nu gaat niet meer vooral lichamelijk
WT doen Aub

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × vijf =