Burn out herstelperiode | Hoe lang duurt een burn-out?

23 oktober 2017

burn out herstelperiode, klok, herstellen van burn outBURN OUT HERSTELPERIODE – Hoelang duurt een burn out? En hoe kun je het beste herstellen van een burn-out? Sommige mensen hebben binnen enkele maanden weer meer energie. En bij de ander duurt het herstel van een burn-out véél langer.

 

Een burn-out van twee jaar

Bij mij duurde mijn burn-out ruim twee jaar. Dat zeg ik niet om je af te schrikken, want gelukkig kan het echt een stuk sneller! Maar hoe kan het dat een burn-out bij sommige mensen zo lang duurt?

Je kunt het vergelijken met schulden hebben bij een bank. De ene persoon staat € 100 in het rood. De ander staat € 1000 in het rood. Allebei hebben ze méér geld uitgegeven dan ze eigenlijk hadden. Maar bij de een kost het meer tijd om weer uit de schulden te komen.

Zo is het ook bij een burn-out. Je hebt meer energie uitgegeven dan je eigenlijk tot je beschikking had. Je bent doorgegaan op een soort reserve-tank.

Vaak kunnen we vanuit adrenaline toch nog een tijdje doorgaan. Pas als jouw lijf in ruststand komt, ga je voelen dat je héél erg moe bent. En dat je teveel energie hebt uitgegeven.

 

Ook piekeren kost energie

Energie uitgeven hoeft niet per se te betekenen dat je 60 uur per week hebt gewerkt, of dat je zwaar lichamelijk werk hebt verricht.

Ook piekeren kost veel energie. Of privé-problemen. Misschien vind je het lastig om nee te zeggen tegen anderen. Of je leeft niet echt vanuit je hart. Dit kost allemaal veel energie. Vaak zónder dat je het op dat moment doorhebt.

Burn out herstelperiode

Ben je jarenlang over jouw grenzen gegaan? Of is het pas iets van het afgelopen jaar? In dat laatste geval zal jouw burn-out minder lang duren.

Er zijn mensen die binnen 3 tot 6 maanden weer volop op de rit zijn en energie voelen. Natuurlijk liggen terugvallen ook dan altijd op de loer.  Maar bij een ander deel van de mensen duurt de burn-out een stuk langer en kan het een jaar of zelfs twee jaar duren. Als jij jarenlang over jouw grenzen bent gegaan, heeft jouw lijf tijd nodig om bij te komen en uit te rusten.

Daarnaast heeft jouw geest ook behoefte aan veranderingen. Het is belangrijk dat jij jouw oude patronen leert doorzien en dat je gezondere keuzes gaat maken voor jezelf. Je gaat jezelf als het ware ‘herprogrammeren’ en dat kost tijd. Bij de een kost dat meer tijd dan bij de ander. Maar gelukkig kun je daar goede hulp bij krijgen.

 

 

Herstellen van jouw burn-out

Wat nu voor jou het meest belangrijke is: hoe kun je het beste herstellen van jouw burn-out? Daar heb ik een compleet stappenplan voor ontwikkeld – Balance & Energy.

Want het is natuurlijk ook belangrijk dat jij de juiste hulp krijgt bij jouw burn-out. Hierdoor krijg jij sneller jouw energie terug.  En zo wordt de burn out herstelperiode een stuk korter!

Gratis videoserie Krachtig uit je burn-out

Je kunt je ook alvast inschrijven voor de gratis videoserie Krachtig uit je burn-out. Daarin vertel ik wat de eerste stap is om te zetten bij een burn-out. Ook laat ik zien wat er vaak misgaat tijdens de behandeling van een burn-out. En ik geef je tips om te herstellen van jouw burn-out. Schrijf je nu GRATIS in en ontvang de eerste video direct in je inbox.

GRATIS VIDEOTRAINING- Krachtig uit je Burn-Out
dit veld niet invullen s.v.p.

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.