Vertoon jij symptomen van een burn-out? Doe de test hier

18 september 2015
kenmerken burn out, kenmerken burnout, lichamelijke klachten burn out

burnout symptomen test

Afgelopen week ving ik een gesprek op in een cafeetje waar ik een kopje thee ging drinken. ‘Het gaat niet zo goed. Ik voel zó veel druk. Ik wil meer structuur aanbrengen in mijn leven. Leren nee zeggen. Ik kan me ook niet meer concentreren. En ik ben zo emotioneel.’

Mijn oren zijn gespitst. Het meisje dat naast me zit vertoont álle kenmerken van een naderende burn-out. Ook de manier waarop ze praat – heel gejaagd – verraad dat.

‘Jeetje, dat kan je wel goed verbergen’ zegt haar vriendin tegen haar. En dat is precies wat er gebeurt. Mensen verbergen hun klachten en vrienden in hun omgeving hebben dus nauwelijks door wat er aan de hand is.

Ik voel de dringende behoefte om haar aan te spreken. Om te zeggen dat ze kenmerken van een burn-out vertoont. En: hoe sneller ze erbij is, hoe beter. Ik vind het wel spannend, maar ik doe het. En ze is er blij mee. Ze wil graag mijn kaartje hebben.

Heb jij nou ook deze kenmerken? Snel prikkelbaar, slecht slapen, altijd gejaagd zijn etc? Geef deze problemen aandacht.

Als je er te lang mee doorloopt, gaat je herstel straks ook veel langer duren. Wil je weten in welk stadium jij zit? Op mijn blog Be Blissed heb ik een goede burn-out test staan. Die kun je hier vinden: http://www.beblissed.nl/burn-out-test-burnout/

Scoor je 50 punten of meer op de test? Zoek dan zeker hulp. Een psycholoog of therapeut waar je wekelijks gesprekken mee kan voeren bijvoorbeeld. En daarnaast structurele ondersteuning met de Balance & Energy training.

 


Lieke,portret,rondBalance-coach Lieke Meertens helpt vrouwen met het herstellen van een burn-out. Dat doet ze met haar online training Balance & Energy. Ze gelooft daarbij in een complete aanpak en besteedt aandacht aan lichaam, geest én hart. Met haar blogs, workshops en trainingen bereikt Lieke maandelijks duizenden vrouwen.

 

(Tags: burnout symptomen test)

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *