Energiegebrek? Zo kom je erachter wat de oorzaak is

12 oktober 2015

burnout behandeling, energie gebrek, burn out herstel,  burnout herstel, burnout herstel tips heb ik een burnout, burn out verschijnselen

 

Als je een groot gebrek aan energie ervaart, dan kan er natuurlijk vanalles aan de hand zijn. Misschien heb je gewoon echt te weinig slaap gehad. Maar het kan ook liggen aan verkeerde voeding, teveel prikkels om je heen, veel opgekropte emoties of een dilemma dat zwaar op je rust.

Maar soms weet je het gewoon niet zo goed.

En hoe kom je er dan achter wat er aan de hand is?

Jouw hart kan jou weer op het juiste spoor zetten. Jouw hart weet namelijk precies wat jij nodig hebt. Meer beweging, een andere leefstijl, het loslaten van emoties…

Hoe kun je die boodschappen van je hart dan horen?

Daar zijn meerdere manieren voor.

* Mediteren, je geest tot rust brengen, helpt heel goed om het contact met jouw hart weer te herstellen. Een moment per dag waarop je helemaal naar binnen keert om naar jouw eigen wijsheid te luisteren. Even geen afleiding van eten, televisie, Facebook, telefoontjes of de mail. It’s just you. Je hart gaat strálen als jij jezelf die momenten regelmatig gunt.

* Maak een wandeling in de natuur. Je kunt hier weer vrijer ademen, extra lucht krijgen in je leven en je gedachten op orde brengen. Je kunt jezelf vóór de wandeling een vraag stellen waar je mee rondloopt. Bijvoorbeeld: Hoe kan ik meer energie krijgen? Laat die vraag tijdens de wandeling los. Maar kijk vooral lekker om je heen, voel de wind op je huid en ruik de frisse boslucht. Als je na afloop weer thuis bent kun je pen en papier erbij pakken en alle antwoorden opschrijven die je te binnen schieten.

* Vraag het universum om een teken. Je kunt zeggen: ‘Ik heb geen idee waarom ik zo moe ben, kan ik een teken krijgen?’ En vervolgens is het natuurlijk aan jou om op te letten én om de boodschappen die je krijgt aangereikt serieus te nemen. Misschien voel je ineens de behoefte om een bepaald boek open te slaan en vind je daar het antwoord dat je nodig hebt. Maar de boodschap kan ook tot je komen in je droom. Of door een zinnetje dat iemand tussen neus en lippen door zegt. Vaak geeft je lichaam het aan als je iets op het spoor bent dat jouw waarheid is. Je krijgt bijvoorbeeld plots kippenvel of je schiet spontaan vol.

Op deze manier heb ik al héél vaak bepaalde dilemma’s opgelost. Probeer het eens!

Ps. Als je tegen een burn-out aanloopt, of er middenin zit, is je moeheid natuurlijk niet 1,2,3 weg. Je hebt jarenlang jouw reserves aangetast. En het kost veel tijd om die energie weer terug te krijgen. Weet je niet zeker of je een burn-out hebt? Hier kun je een goede test vinden.

 


Lieke,portret,rondBalance-coach Lieke Meertens helpt vrouwen met het herstellen van een burn-out. Dat doet ze met haar online training Balance & Energy. Ze gelooft daarbij in een complete aanpak en besteedt aandacht aan lichaam, geest én hart. Met haar blogs, workshops en trainingen bereikt Lieke maandelijks duizenden vrouwen.

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *