Ik heb een burn out, wat nu? | Deze tips helpen!

24 oktober 2017

burn out wat nu, burnout herstel, herstellen van burnoutBURN OUT WAT NU – Een burn-out betekent dat jij over jouw grenzen bent gegaan. Je hebt méér energie opgemaakt dan je eigenlijk tot je beschikking had. Bij een burn-out zegt je lijf: Ho. Stop. Nu is het genoeg geweest. Nu is het écht tijd voor rust.

Dus dat is nu het meest belangrijke om te doen. Geef je lijf de rust die het nodig heeft. Slaap. Lig gewoon op de bank. Maak korte wandelingen door het (stads)park. Staar een beetje voor je uit. Doe nog een dutje.  Eet ondertussen gezond om je lijf te voeden. En keer naar binnen.

Je geeft je lijf dus heel veel rust. En dat zal flink wennen zijn.

Terwijl de wereld om je heen doorraast, lig jij als een zombie op de bank. Confronterend!

 

Burn out wat nu? Kijk ook naar je brein!

Maar niet alleen jouw lijf heeft behoefte aan een rustperiode. Ook jouw geest is toe aan rust. De kans is groot dat je de laatste tijd veel hebt gepiekerd. Of dat je in jouw hoofd altijd druk druk druk was. En dit kost allemaal energie.

Door middel van ontspanningsoefeningen breng je meer rust in je hoofd. Op die manier bouw jij ook makkelijker energie op. Voorbeelden van deze oefeningen vind je bijvoorbeeld in de Balance & Energy training. 

 

Zo bouw je energie op tijdens jouw burn-out

Slapen en uitrusten is dus heel belangrijk tijdens een burn-out. Daarnaast is het goed om naar jouw patronen te kijken. Hoe komt het dat jij een burn-out hebt gekregen?

Vind je het bijvoorbeeld lastig om nee te zeggen tegen anderen? Vind je het moeilijk om je eigen hart te volgen? Of wil je teveel dingen tegelijk doen, waardoor jij jezelf voorbij holt?

Tijdens jouw burn-out mag je deze patronen gaan bekijken en stapje voor stapje gaan veranderen. Je gaat gezondere keuzes maken voor jezelf. Zo krijg jij jouw energie weer terug.

Stel je hebt weer een beetje energie en je geeft dat vervolgens alleen maar uit aan een energie-vretende vriendin, of aan een vervelende baas… Dan ben je weer snel terug bij af.

Het is belangrijk dat je dingen gaat doen die jou energie ópleveren. Zo kun je jouw energievat weer bij gaan vullen.

(En natuurlijk slaap je ook veel om je energievat bij te vullen).

 

Heb je een burn-out? Schrijf je dan vooral in voor de gratis 3-delige videoserie Krachtig uit je burn-out. Hierin vertel ik wat de eerste stap is om te zetten tijdens een burn-out. Plus ik laat zien hoe jij sneller kunt herstellen van jouw burn-out. Als jij je inschrijft, krijg je direct de eerste video in je inbox.

GRATIS VIDEOTRAINING- Krachtig uit je Burn-Out
dit veld niet invullen s.v.p.

 

 

Ik ben Lieke Meertens en ik ondersteun jou bij het herstellen van jouw burn-out. Dat doe ik met de training Balance & Energy.  Ik geloof in een complete aanpak en besteed aandacht aan lichaam, geest én ziel.

(TAGS: BURN OUT WAT NU, HERSTEL BURNOUT, BURNOUT THERAPIE, COACHING BURNOUT. WAT TE DOEN BIJ BURNOUT)

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.