Jouw burn out zelf oplossen? | Een goede aanpak

26 oktober 2017

burn out zelf oplossen BURN OUT ZELF OPLOSSEN – Niet iedereen heeft zin om naar een psycholoog te gaan tijdens een burn out. Want waarom zou je helemaal over jouw verleden moeten gaan praten? Het goede nieuws is: dat hoeft ook niet!

Besef wel dat je sneller en beter zal herstellen als je de juiste ondersteuning en hulp krijgt. Maar dat hoeft dus niet bij een psycholoog te zijn.

Sterker nog: in mijn gratis videoserie Krachtig uit je burn-out leg ik uit wat er vaak misgaat tijdens de behandeling van een burn-out. Dus naar een psycholoog gaan is niet áltijd de beste oplossing bij een burn-out.

 

Burn out zelf oplossen? Probeer dit

Wil je helemaal geen hulp krijgen van buitenaf, dan is dit het allerbelangrijkste tijdens een burn-out: rust nemen. Dus het is vooral cruciaal om daarmee te beginnen. Schrap je verplichtingen. En rust uit. Ja, zelfs als dat betekent dat je elke nacht 12 uur slaapt. Je lichaam heeft nu héél veel hersteltijd nodig. Gun jouw lichaam de rust en tijd die het nodig heeft.

Daarnaast is het wel belangrijk dat je gaat beseffen waarom je in deze burn-out bent beland. Vond je het bijvoorbeeld lastig om nee te zeggen tegen mensen? Vind je het moeilijk om jouw hart te volgen? Ben je (te) perfectionistisch? Of vind je het lastig om jezelf kwetsbaar op te stellen? Ga eens bij jezelf na… Hoe is het zover gekomen? 

 

Burn out zelf oplossen? Extra ondersteuning

Tijdens een burn-out wil je nieuwe inzichten krijgen in jouw patronen. Alleen op die manier krijg jij jouw energie weer terug.

Uitrusten is natuurlijk de eerste stap. Maar de tweede stap is dat jij jezelf als het ware gaat ‘herprogrammeren’. Je gaat je oude patronen veranderen, zodat jij in de toekomst beter voor jezelf gaat zorgen.

En – eerlijk is eerlijk –  het is daarbij héél fijn om wat extra hulp te krijgen. Anders is de kans groot dat jij in rondjes blijft lopen.

Balance & Energy bijvoorbeeld is een online programma van 9 weken. Dat kun je gewoon thuis volgen. Anoniem. In je eigen tijd en op jouw eigen tempo. Zo kun jij jouw burn out zelf oplossen, terwijl jij een superhandig stappenplan bij de hand hebt.

Zo weet jij elke week precies wat jij zelf kan doen om jouw burn out op te lossen.

Dit is wat cursisten zeggen over Balance & Energy:

‘Balance & Energy gaf mij weer de basis die ik nodig had’

‘De opbouw is erg fijn. Het geeft structuur om iedere week aanvullende info te krijgen, plus nieuwe oefeningen om erbij te doen’

‘Ik heb genoten van de training. Iedere week keek ik uit naar een volgende les en vond het zelfs jammer toen het voorbij was’

‘Ik vond het fijn dat de training via de mail ging. Zo kon ik het op mijn eigen tijd lezen en uitwerken’

‘Ik geef de training een 10. Balance & Energy is heel waardevol geweest voor mijn herstel’

‘Ik heb mijn levenskracht weer terug’

 

Hier vind je meer informatie over Balance & Energy 

 

Gratis videoserie Krachtig uit je burn-out

Heb je een burn-out? Schrijf je dan vooral in voor de gratis 3-delige videoserie Krachtig uit je burn-out. Hierin vertel ik wat de belangrijkste stap is om te zetten tijdens een burn-out. Plus ik laat zien hoe jij sneller kunt herstellen van jouw burn-out. Als jij je inschrijft, krijg je direct de eerste video in je inbox.

GRATIS VIDEOTRAINING- Krachtig uit je Burn-Out
dit veld niet invullen s.v.p.

 

 

Ik ben Lieke Meertens en ik ondersteun jou bij het herstellen van jouw burn-out. Dat doe ik met de training Balance & Energy.  Ik geloof in een complete aanpak en besteed aandacht aan lichaam, geest én ziel.

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.